Популярна керамічна плитка в силу своїх характеристик - не найкращий варіант: вона слизька, не сама міцна і теплоємна. За всіма цими характеристиками її перевершує талькохлорит! Плитку і цеглини з цього матеріалу багато експертів визнають оптимальним рішенням як для бань, так і саун. З чим це пов'язано?

Що таке талькохлорит?

Талькомагнезит і стеатит, талькокарбонат, мильний камінь і тальковий камінь, жировик, пічної або горшковий камінь - як тільки не позначають талькохлорит! Хоча суть, звичайно ж, одна: цими словами називають натуральний матеріал, в складі якого приблизно по 45% тальку і магнезиту і до 10% хлориту. Видобуток його йде в основному в Фінляндії, але поклади є ще в Росії, Бразилії, Індії та США. Сам по собі талькохлорит сірого кольору, але через домішок відтінок може змінюватися: з додаванням білого, жовтуватого, зеленого, навіть рудого і червоного тонів. При цьому поверхня у такого каменю в будь-якому випадку благородно матова, без глянцевого блиску.

Завдяки всьому цьому цегла і плитка з талькохлориту можуть застосовуватися в лазні або сауні для обробки і стін, і підлог, і лежаків, і камінів, і печей і т.п. Хоча все ж перед покупкою подібні оздоблювальні матеріали слід оцінювати ретельно ...

Щоб лазня або сауна були по-справжньому комфортними для вашого відпочинку, при їх облаштуванні потрібно врахувати безліч нюансів: від планування і обладнання до декоративного оздоблення для стін і підлоги

Які переваги має талькохлорид?

Природні властивості цього матеріалу роблять його універсальним: його використовують і для будівництва, і, наприклад, для художньої різьблення. А для бань і саун роблять цеглу і плитку з талькохлориту. Він володіє рядом важливих для таких характерних умов плюсів :

  • Теплоємний і теплопровідний. Талькохлорид досить рівномірно прогрівається і дуже повільно віддає своє тепло, зберігаючи температуру тривалий період часу. За рахунок цього в сауні і лазні по-справжньому довго підтримується комфортна атмосфера.
  • Шорсткий. Згадана вище матова поверхня каменю пояснюється його характерною текстурою: гладкою, але з легкою шорсткістю. Це виглядає цікаво і на дотик приємно. Але важливіше, що ця плитка не слизька: це підвищить вашу безпеку у вологому середовищі.
  • Довговічність. Талькохлорид щільний і твердий матеріал, він не вбирає вологу і не боїться перепадів температури. До того ж його можна обробляти будь-якою побутової хімією, він руйнується лише під дією сильної луги. Тому цей камінь прослужить багато років.
  • Вогнетривкий. Температура плавління талькохлорида досягає позначки близько 1600 ° С. Тому йому не страшний не те що нагрів лазні або сауни, але навіть відкритий вогонь. А значить, подібна обробка робить приміщення більш безпечним в подальшій експлуатації.
  • Гігієнічний. Тальковий камінь нешкідливий. Кращий доказ: з нього роблять так звані «віскі-камні» - кам'яні кубики, які охолодженими додають в алкогольні напої замість льоду, який при таненні розбавить їх і зіпсує «чистий» смак.

Де знайти перевірені плитку і цеглини з талькохлориту?

Звертаючись в наш інтернет-магазин, ви можете бути впевнені, що отримаєте одне з кращих пропозицій на українському ринку. Адже у нас вас чекають наступні переваги :

  • Висока якість. Ми пропонуємо цегла і плитку з талькомагнезіта від фінської компанії Tulikivi. Продукція виробника зарекомендувала себе з кращого боку ретельністю і точністю виготовлення.
  • Широкий вибір. У нашому каталозі ви можете вибирати цеглини і плитки різного розміру і способу обробки поверхні: полірування, шліфування, щіткова обробка, у вигляді мозаїки під рваний камінь.
  • Продуманий сервіс. Грамотні консультації, оперативна доставка по Києву і всієї України, будь-які способи оплати і, звичайно, привабливі ціни - з нами працювати зручно і комфортно для вас.

Вибирайте «Термікс Україна» - і тоді обробка вашої парної буде стильною, теплою, надійною і безпечною. З матеріалами з талькохлориту це легко!