Бренди Kastor і «Теплодар» відносяться до різних цінових категорій, в своїх сегментах ці товари виділяються оптимальним набором характеристик. Щоб переконатися в цьому, можна вивчити пару популярних лінійок: «Теплодар Сахара» і Kastor Karhu. У обох лінійках цих дров'яних печей - свої переваги в боротьбі за покупця!

Більше 100 років фінського якості і стилю

Для знавців бренд Kastor не потребує особливих уявленнях - історія цієї компанії з Фінляндії йде з 1908 року! А з 2009 року марка належить Helo Group, одному з найбільших виробників товарів для лазні в світі. Тому в моделі Karhu втілені по-справжньому перевірені рішення. Припустимо, топка виготовлена з вуглецевої сталі фінського прокату товщиною в 6-8 мм, а всередині стоять відбійники з нержавійки - за рахунок чого вони не прогорять дуже довго. Ресурс заявлений, до речі, до 8 років, а офіційна гарантія становить 1 рік.

Також варто відзначити ефективність і зручність дров'яних печей як для фінської сауни, так і російської лазні. На це працює кілька факторів. Перший: система повітрообміну Coanda, що поліпшує якість спалювання дров або брикетів і тим самим знижує витрату палива. Другий: потужний і стійкий до корозії кожух-конвектор, що забезпечує швидкий нагрів для отримання пари з каменів. І ще відзначимо акуратний дизайн печей. При цьому всі їхні версії оснащені віконцем з жароміцного скла - з ним простіше контролювати роботу пристрою і просто насолоджуватися видом живого вогню.

Асортимент печей для бань, що працюють на дровах, на українському ринку зараз величезний - в ньому може заплутатися навіть фахівець

Асортимент серії Kastor Karhu включає 6 модифікацій, у яких відрізняються :

  • паливний канал: буває виносним для закладки дров з передбанника (це моделі з індексом JK в назві) і укороченим - тоді дрова можна закидати прямо з парної (версії з буквами PK) ;
  • обсяг парилки: печі розраховані на нагрів приміщень об'ємом 9-16, 13-20 і 20-27 кубічних метрів ;
  • завантаження каменю: допустима вага каменів для різних моделей досягає 40, 50 і 60 кг ;
  • ціна: від 22 278 до 28 891 гривні.

Вибирати піч «Теплодар Сахара» можна з 4 моделей, різниця в таких деталях :

  • обсяг парилки: таке оснащення здатне забезпечити теплом приміщення в 9-16 і 14-24 «кубометра» ;
  • завантаження каменю: все печі цієї серії діляться на ті, у яких максимум 60 кг, і ті, у яких - 90 кг ;
  • дверцята: ця деталь може бути глухий або ж з жаростійким склом для контролю горіння ;
  • ціна: від 9 944 до 21 766 гривень.

Українська компанія «Теплодар» похвалитися настільки довгою історією, як марка Kastor, звичайно, не може. Але її досвіду у виробництві і постачанні різноманітних товарів для лазень більш ніж достатньо, щоб вибрати оптимальні технології для дров'яних печей «Сахара». Наприклад, в їх топці застосовується нержавіюча сталь марки AISI 409 (вона містить 13% хрому) товщиною 2,5 мм - ресурс у цій деталі доходить до 10 років! У модифікації «Профі» товщина ще більше (4 мм), а частка хрому в складі сплаву вище (до 17%). Тому вона дуже довговічна: її гарантія дорівнює 5 років. Хоча і у інших моделей вона дуже гідна: 3 роки!

Незалежно від версії всі ці печі для лазні, що працюють на дровах і брикетах, швидко нагрівають повітря в парильні до 120 ° C. Також вони здатні створювати пар не тільки з каменів, але ще і за допомогою генератора легкого пара (крім базової моделі). В такому випадку піч утворює дрібнодисперсний пар: він гарячий (до 200-250 ° C), але не обпалює і дуже приємний для тіла і дихання. І плюс до всього вони можуть використовуватися для нагріву води. А що стосується дизайну таких печей, то він привабливий за рахунок дзеркальної поверхні корпусу з нержавіючої сталі (одна з версій з комбінацією з панеллю з кремнійсодержащей емалі).

Висновок з нашої статті напрошується сам собою: з якого б цінового сегмента ви не вибрали дров'яну піч для своєї лазні або сауни, у неї напевно будуть свої важливі для певних завдань плюси. По крайней мере, якщо мова йде про продукцію Kastor і «Теплодар»!