Складно переоцінити користь для організму, яку несе регулярне відвідування лазні, - але насправді вона може бути помітно більшою! Для цього достатньо використовувати під час банних процедур гімалайську рожеву сіль. Вдихання її парів діє комплексно: від зняття втоми до допомоги в боротьбі з різними хворобами. Правда, варто відзначити: в інтернеті можна зустріти багато відгуків, що гімалайська сіль не працює і не має ніякого позитивного ефекту. Так це і чим можуть бути викликані подібні оцінки такого продукту? Давайте спробуємо розібратися в ситуації разом!

Даний вид кам'яної солі унікальний вже хоча б тим, що добувають його в одному єдиному місці: в Пакистані, в області Пенджаб, розташованої в 300 км від Гімалаїв, найвищих гір на планеті

Що являє собою гімалайська рожева сіль?

Першими про неї дізналися, за легендою, солдати армії Олександра Македонського, під час походу в 326 році до нашої ери виявили поклади солі незвичайного рожевого відтінку.

Таке забарвлення, як показали дослідження набагато пізніше, пов'язане зі складом. Крім традиційного для кухонної солі хлориду натрію в гімалайської солі є ще безліч інших мікроелементів: кальцій, магній, калій, залізо, фтор, мідь, йод, цинк і т.д. - за різними оцінками, загальна кількість мінеральних домішок коливається від 80 до 90! До речі, цікаво, що рожева сіль не завжди рожева: її кристали бувають і червонуватими, і, наприклад, майже білими.

Яку користь може принести рожева сіль?

Саме неповторний мінеральний склад цього виду кам'яної солі приніс йому популярність по всьому світу серед тих, хто стежить за своїм здоров'ям. Вдихання її парів, не кажучи вже про вживання в їжу, може рятувати від хронічної втоми, боротися з безсонням і проявами депресії, сприяти нормалізації роботи бронхів і легенів, очищати шкіру, покращувати травлення, виводити шлаки і токсини з організму і в цілому підвищувати його імунітет.

Як це все може бути застосовано до лазні і парної? Варіантів використання у гімалайської солі в цьому випадку кілька :

  • сольова крихта: подріблені кристали солі насипають на розпалене камення і обливають водою для рясного пару ;
  • плитка і цегла: шліфовані сольові бруски використовують для обробки стін і інших елементів банних приміщень ;
  • світильники: зроблені зі шматків солі лампи випромінюють цілющі пари і надають кімнаті відпочинку в лазні зайвого затишку.

Чому про гімалайську сіль часом відгукуються невтішно?

Причин негативних відгуків про рожеву сіль кілька. Перша: такий продукт - не є панацеєю, це треба сміливо визнавати. Всі корисні мікроелементи в його складі можуть допомогти в боротьбі з проблемами і виступати як профілактичний засіб - але вони не є «чарівною таблеткою», здатної миттю зцілити будь-кого. І друга, навіть більш важлива причина: гімалайську сіль нерідко підробляють. Роблять це зазвичай двома способами :

  • Заміна солі на схожу. Видобувається в Пенджабі сіль не єдина з рожевим забарвленням. Такий колір має звичайна кухонна сіль окремих родовищ з Перу, Австралії, Чилі, Болівії, США і навіть Польщі. А ще рожева сіль буває в Криму: це випаровується сіль, що отримала відтінок через особливі мікроводорості. В обох випадках говорити про якусь особливу користь для організму від вживання таких солей не доводиться.
  • Фарбування солі. Ще більш простий спосіб підробити гімалайську сіль - пофарбувати на порядок більш дешеву звичайну кухонну сіль в потрібний колір. Зазвичай для підробки використовують різні харчові барвники: вони дешеві і зручні в нанесенні. При цьому потрібно розуміти: ці «гімалайські солі» можуть покривати складами, які несуть вельми серйозні ризики для здоров'я - навіть описана вище підробка в цьому плані безпечніше ...

Саме з цих причин слід вкрай уважно і відповідально підходити до питання покупки гімалайської рожевої солі. Не рекомендується купувати її в першому-ліпшому магазині або тим більше «спокушатися» максимально низькою ціною цього продукту! Тому краще звернутися до перевірених постачальників - в компанію «Термікс Україна». У нас ви гарантовано отримаєте справжню гімалайську сіль, причому ще в широкому асортименті: плитку, цеглини, камені, крихту, пудру, сольові лампи і свічники. З ними ваша лазня або сауна буде і приємною, і по-справжньому корисною для здоров'я!