Компанія Nordmann Engineering AG була заснована в 1986 році в містечку Муттенц в Швейцарії. І хоча з того часу пару раз змінювала дислокацію (Зараз знаходиться в Базелі) всі ці роки ставила на одну і ту ж мету: розробляти і виробляти інноваційне і довговічне обладнання для зволоження повітря в системах вентиляції, кондиціонування і банних комплексів, яке б задовольнило як приватних, так і професійних користувачів. Слова підтверджені справою - на рахунку фірми ряд оригінальних патентів: на зразок оригінальної системи для самоочищення електродів парогенераторів від накипу.

Впевнитись, що продукція з брендом Nordmann відповідає стандартам преміум-класу, можливо просто вивчивши сучасний асортимент найпопулярніших моделей генераторів пара. 

До моделей Nordmann належать :

  • ES4. Ці парогенератори відносяться до базової серії в лінійці компанії. У неї є кілька модифікацій, що відрізняються розмірами корпусу (2 варіанти) і потужністю (7 варіацій). За рахунок цього той чи інший Nordmann ES4 готовий видавати від 4 до 65 кг стерильного пара на годину! Незважаючи на свою відносну доступність, даний генератор дуже надійний. Адже у нього оцинковані і корпус, і електроди, а вся система адаптована для роботи зі звичайною водопровідною водою. При цьому її витрата мінімізований. Ще в компанії горді тим, що обслуговування техніки максимально спрощено, в тому числі за рахунок легкознімної кришки.
  • AT4D. Така серія також пропонує широкий асортимент модифікацій, у яких різна віддача: від 5 до 65 кг пара на годину. Головне достоїнство цих парогенераторів Nordmann: повний набір фірмових систем в компактному корпусі. По-перше, оригінальна система захисту від освіти накипу. По-друге, модульна конструкція: блок управління ставиться окремо від основної частини (в комплекті кабель 4 м). По-третє, просунута система управління з 3-дюймовим дисплеєм, через який задається температура, час запуску і впорскування в пар ароматизатора. До речі, пульт можна віднести на 1,2 км від генератора - що стане в нагоді, наприклад, у великих спа-центрах.
  • Omega. Сам виробник позиціонує цю модель як нове покоління омічних парогенераторів. На вибір пропонується дві версії віддачею від 4 до 20 кг пара на годину, при цьому пар доступний вже буквально через 4 хвилини після старту. Управління пристроєм йде через веб-інтерфейс або ж за допомогою дисплея 4,3 дюйма. Можна задавати різні режими: включення і вимикання по днях і по тижнях, діагностика виявлення і виправлення помилок і т.п. Плюс ви можете замовити ще кнопку запуску генератора з парної. Як опція йде зовнішній фільтр, що знижує кількість кальцію на електродах, до того ж апарат підкаже, коли його пора замінити.
  • Omega Pro. Флагманська, вдосконалена і найбільш просунута версія парогенераторів Nordmann з омічним нагріванням води. Її головне призначення - установка на особливо великих і вимогливих об'єктах. Серед оригінальних і важливих рішень, крім всіх описаних вище, ми відзначимо кілька. Перший: відведення накипу в окремий резервуар - він легко виймається, без розтину самого генератора, і чиститься. Другий: це повнотекстовий сенсорний дисплей. І третій: гнучкість підключення цього пристрою до системи управління будівлею BMS, в тому числі через Modbus, BACnet і інші - всі необхідні для цього порти передбачені.

Звичайно, в рамках статті перерахувати всі особливості у таких функціональних і продуманих в деталях парогенераторів, як Nordmann, не можна. Адже за кадром залишилися і варіації оформлення корпусу окремих моделей (матовий хром або біле або чорне скло), і можливість обслуговування за 5 хвилин, і деталі на затискачах для прискорення їх заміни, і багато іншого. Тому краще звертайтеся до консультантів компанії «Термікс Україна» - і вони дадуть відповідь на всі питання по такій техніці і допоможуть з вибором оптимальної для ваших умов моделі. Тим більше що ми гарантуємо вам привабливі умови з купівлі генераторів пара до хамаму від цього швейцарського бренду!